Project Description

Project: IFF

Location: London, UK

Wylde IA created a modern and funky industrial interior in an old Bank of England storage building. The setting for this building was magnificent with well tended grounds surrounding sports facilities including cricket and rugby pitches and a swimming pool complex. As the building was in a bad state of repair, the client was initially reluctant to go with the industrial theme suggested by Wylde IA which excluded any suspended ceiling, leaving services exposed.

Wylde IA embarked upon a series of 3D visuals illustrating their ideas and finally convinced IFF that a tall, loft-like space with exposed services would create a stunning client facing suite incorporating reception, meeting suite and a fragrance testing lab. IFF already owned a large number of design classic furniture items such as Eames Soft Pad visitor and task chairs and Barcelona lounge chairs. We recommended keeping these as they fitted very well into the new scheme. This meant that the overall furniture budget for the project was low and money set aside for new furniture could be spent on quality pieces to add to what they already had. The finishing touches were added using flower prints from the client’s own photo library and cast glass art panels that Wylde IA designed to form a focal point in the reception area.