Project Description

Client: University of Bristol

Location: Bristol, UK

Project Scope: Cafe Bar extension – The Malvern Rooms

Following on from the successful Halls of Residence project in The Hawthorns, Wylde IA was commissioned to design a scheme to extend and improve the ground floor terrace bar in the Malvern Rooms, as part of the University’s continuing upgrade programme. The aim of the project was to increase the number of covers and update the image of the facility, which is open to students, staff & the public alike.

The project included knocking through a wall into a disused office to open up the available area, whilst maintaining period features such as the fireplace. The final scheme involved the design of bespoke wallpaper and manifestation and the specification of a variety of seating for lounge and dining use. We chose upholstery, lighting, decorations, drapes and finishes that give the room a level of quality without seeming overly opulent.